ייפוי כח לעסקאות מקרקעין - מידע והמלצות
עסקה של מכירה או קנייה של נכס מקרקעין הינו אחת מהעסקאות החשובות שאנו מבצעים בחיינו. עסקאות מכר ורכישה כוללות בדרך כלל בהשקעה כספית גבוהה ולכן המחוקק מבקש להגן על שני הצדדים שכרוכים בעסקה: המוכר והקונה. החוק קובע כי גם המוכר וגם הרוכש צריכים לחתום על ייפוי כח במעמד נוטריון על מנת לבצע עסקה בתחום המקרקעין.
מהו ייפוי כח לעסקאות מקרקעין ?
ייפוי כח מקרקעין הינו מסמך שקובע כי אדם או תאגיד משפטי, מייפה את כוחו של מישהו אחר ויכול לבצע בשמו פעולות שונות בקשר לנכס מקרקעין ספציפי. החוק קובע כי ייפוי כח מקרקעין חייב להיות חתום ומאומת על ידי נוטריון.
ללא אימות זה, הייפוי כח לא יהייה רלוונטי ולא יהא לו תוקף. מסמך ייפוי כח מקרקעין הינו אחד המסמכים החשובים ביותר בעת ביצוע עסקת מקרקעין.
למעשה, המסמך משמש כמעין מנגנון בטחון ובמקרים בהם עורך דין מתחום המקרקעין הוא מיופה כוח, אין צורך באישורו של נוטריון.
מי אמור לחתום על ייפוי כח מקרקעין?
יש צורך במסמך יפוי כוח מקרקעין כאשר רוכשים דירה מקבלן וגם כאשר רוכשים דירת יד שניה. למעשה, שני הצדדים (הקונה והמוכר) חותמים על המסמך: מוכר הדירה חותם יפוי כוח לרישום הזכויות של הקונה בסיום העסקה.
הקונה של הדירה חותם על ייפוי כח לצורך מחיקה של הערת אזהרה, למקרה שבו הוא לא יקיים את המוטל עליו בחוזה המכר.
מתי יש צורך בייפוי כוח לעסקאות מקרקעין?
לא אחת קורה כי אנו זקוקים לאדם אחר שיבצע בעבורנו עסקאות בתחום המקרקעין. לרוב, פעולות אלו נחוצות כאשר מישהו מתגורר בחו"ל ויש ברשותו נכסים בארץ או שהוא מעוניין לבצע עסקת נדל"ן בארץ.
למעשה, יפויי כוח יעניק לאדם שלישי (שאינו עורך דין) לבצע את העסקאות השונות בעבור חברו וזאת רק לאחר שהוא יחתום על ייפוי כוח מתאים. למעשה, ייפוי הכוח בעסקאות מקרקעין נועד להבטיח ביצוע עסקת מקרקעין בהצלחה.