אימות חתימה נוטריוני
יש טפסי אימות חתימה נוטריוני שונים - לדוגמה:
- אימות חתימה רגיל
- אימות חתימה של קטין וגם כאשר שפת המסמך אינה ידועה (במקרה כזה לאישור הנוטריון מצורף תרגום המסמך ע"י מתרגם כולל תצהיר המתרגם אודות נכונות התרגום).
- סוג נוסף של אימות חתימה נוטריוני נעשה כאשר שפת המסמך אינה ידועה לחותם (במקרה כזה על עורך הדין לציין באישור כי תרגם את המסמך לחותם או כי אדם אחר שפרטיו יירשמו באישור תרגם את המסמך לחותם)
על עורך הדין בעל הסמכה נוטריונית לוודא שהוא עושה שימוש בטופס האישור הנכון.
אימות חתימה בשם תאגיד
כמו כן לעיתים החותם נדרש לבצע אימות חתימה בשם תאגיד או בשם אדם אחר. לדוגמא: חברה בע"מ או תאגיד נדרשים לחתום על יפוי כח או מסמך אחר. למעשה מי שחותם בשם החברה הוא אדם, המוסמך לחתום בשם החברה על ייפוי הכוח. בדרך כלל על מנכ"ל החברה או רואה החשבון של החברה מוטלת האחריות לבקש מסמכים שיצביעו על כך כי האדם מוסמך לחתום בשם החברה.כאשר ספציפי בעת חתימה על מסמכים הדרושים לתהליך, עליו לציין את פרטיו של האדם החותם, דהיינו שמו המלא ופרטי הזיהוי שלו וכי הוא מוסמך לחתום בשם החברה.
כמו כן עליו לצרף לאימות חתימה נוטריוני עותק מהמסמך המוכיח כי החותם מוסמך לעשות כן בשם החברה. לדוגמא: פרוטוקול זכויות/מורשי חתימה בשם החברה.
מסמכים הדורשים אימות חתימה נוטריוני
תהליך אישוש וכן האימות נדרש בעיקר למסמכים דוגמת יפוי כוח נוטריוני על סוגיו השונים כגון יפוי כח כללי, יפוי כח ספציפי, יפוי כח בלתי חוזר ו/או ביחס למסמכים אחרים בהם נדרש הלקוח לבצע אימות חתימה נוטריוני ולא להסתפק בעו"ד ו/או גוף אחר.
האימות חתימה מבטיח למעשה את זהותו של חותם המסמך וכי חתימתו בוצעה מרצון חופשי לאחר שהבין את תוכן האמור במסמך. למעשה, כאשר עו"ד מפיק אישור חתימה רגיל או אפוסילי המשמעות הינה כי הוכחה זהות החותם, הבנתו ורצונו החופשי.